Tigging anno 2011

I dag kan vi lese på VG-nett om en tigger som oppsøkte folk hjemme, der han dro fram en kort-terminal og ba om penger.
I førsteomgang tenkte jeg ja hvorfor ikke. Tigging er jo et eldgammelt «yrke», og det skulle jo bare mangle at dette utvikles på lik linje med resten av samfunnet.
De har jo sikkert sett seg lei på alle som svarer «har ikke cash». Så nå er det en unskyldning mindre.

Men realiteten her er nok heller at dette er tigging satt i system, med bakmenn som står for detaljene, det er ikke bare å kjøpe seg en kortterminal og gå rundt å be om penger. Jeg ser ofte gamle tiggerkoner bli satt av i dyre biler i Oslo sentrum, de sitter dagen lang og tigger penger, hjemme bor de fett sammen med resten av familien.

6 replies
 1. Kurt
  Kurt says:

  Realiteten er nok, som det står i artikkelen, at dette er skimming satt i stystem, og ikke tigging. Tigging blir harmløst samenlignet med dette, hvor det er på jakt etter å tømme kontoen din for alt som er på den.

 2. Helge
  Helge says:

  Tigging med kortterminal – da har de en viss stil. 🙂 Men også farlig, dessverre.

  Og som du sier – tiggingen er godt organisert. En svindel for å kynisk utnytte folks medfølelse, i stedet for å ta småjobber. For strøjobber er ikke noe problem i Norge i dag, bare se på polakkene.

  Det er derfor jeg aldri gir noe til disse folkene – hvis det er noe de ikke fortjener, så er det «medfølelse». De utplasseres fra dyre biler, de har arbeidsantrekk i form av «tiggeklær» for å se stakkarslige ut…

 3. bobkenneth
  bobkenneth says:

  Du har kanskje fått med deg at denne personen var en bokselger i forbindelse med et studentprogram.

 4. Ola
  Ola says:

  Denne mannen skulle selge bøker for Norsk Bokforlags studentprogram.Hvordan kvinnen oppfattet at det var en tigger er vanskelig å skjønne…..

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *