Bruk pcen til fjernstyrt overvåkning (webcamxp+dropbox)

Du har kanskje lest historien om Macbookeieren som overvåket «tyven»? Han hadde installert et program for å laste opp bilder fra webcammet. Det samme kan gjøres med en windows basert pc.

De aller fleste har i dag et webcam innebygget i sin laptop. Dette kan man enkelt sette opp til å ta bilder/film ved gitte intervaller. WebcamXP er et eksempel på programvare som gjør dette mulig. Dette krever imidlertid en FTP server, eller en epostadresse å sende bildene til. Helt greit i grunn, men FTP server er det ikke alle som har, og eposten vil man kanskje ha fri for slikt. Jeg vil hvertfall unngå å fylle opp min innboks flere hundre Mb i uka med bilder.

Det er her dropbox kommer inn i bildet. Dropbox er en «cloud» tjeneste der du får tilgang til et lagringsområde på internett. Via dropbox programvaren kobles dette området opp mot en mappe på din pc. Dette integreres 100% med mappestrukturen på maskinen din. Kun et lite grønt symbol på mappeikonet viser at dette er en synkronisert mappe. Alt du nå lagrer i denne mappen og undermapper vil automatisk lastes opp mot dropbox. Du får også apps til iPhone og Android som lar deg synke innhold på tvers av telefoner og pcer. Kjekt om bildene fra mobilkameraet er tilgjengelig på pcen din uten å måtte laste de opp via kabel/epost?

Så til poenget. Når du har webcamXP oppe å kjører, så sett den til å lagre bilde fra webcam i en undermappe i din dropbox mappe. Installer dropbox klienten på en annen maskin, og du vil nå hele tiden se hva som foregår der laptopen din er. Forutsatt at den har internettilgang, og at programvaren kjører. For å sikre deg at webcampXP kjøres så bruk valget «kjør som service» under installasjonen. Da vil programmet stare opp i bakgrunnen samtidig med windows.

Et siste tips er å fjerne popup meldingene fra dropbox. Da vil en evt fremmed ikke bli gjort oppmerksom på at dropbox er installert.  Høyreklikk på dropbox ikonet nede i systemtray ( nederst i høyre hjørne der du har klokka) velg Preferences, på General tabben fjern krysset for «Show desktop notifications»

3 replies
 1. Jørn Andersen
  Jørn Andersen says:

  Dersom noen rapper pcen min og Dropbox er installert, vil vel det første jeg gjør etter å ha endret pålogging til alle mailkontoer være å endre passord på Dropbox.

  Utover det er dette vel ok. Utrolig lite elegant i forhold til Mac-løsningen, men ellers ok.

 2. Espen
  Espen says:

  Ikke særlig elegant nei, og ift til mac løsningen så mangler man lokalisering, og mulighet til å se captures av selve desktopen. Sistnevnte kan dog løses ved å ta i bruk programvare for å automatisk lagre screenshots. Dropbox screen grabber er et laget nettopp for den slags bruk.

  Om du tenker sikkerhet og ikke ønsker at innholdet på dropbox folderen skal være tilgjengelig selv om du gjerne vil ha tilgangen til bildene som evt lagres der av han som har stukket av med maskinen så er det bare å bruke klipp ut og lim inn fra en annen pc. Flytt alle andre mapper og dokumenter ut fra dropbox mappen. Da vil dette synkes på maskinen som er stjålet også, slik at det kun er webcam mappen som er igjen. Evt så kan man kryptere dataene enkelt med Truecrypt. Da trenger du ikke uroe deg for dette i det hele tatt.

 3. Preben Nielsen
  Preben Nielsen says:

  Heei dere, jeg sidder i danmark, vil bare sige at der findes gratis programmer på både PCWorld, CNet, Softpedia som virker exakt som dem til mac, du kan koble op til et gratis netsted, melde din pc borte, derfra logger den hvert 10 minut ( eller mere / mindre) når pc’en er på nettet, det er med billeder og location, Venlig hilsen til mit yndlingsland Preben

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *