LED spotlight over garasjeportene

Har tenkt litt på å bytte ut utebelysningen forran garasjen med spotter. I dag er det en ganske enkel lampe der, med 11w lysrør. Kravet til spottene var at de skulle ha et varmt lys, og at det var LED. Da kan man koble 12v delen selv, og man slipper varmgang og behov for bokser over spottene.

Fant så dette sett på elby.no (varenr: 3304000001) Bestilte det, og valgte henting på deres lager på Skedsmo. Fikk kjapt mail om at hentelageret var stengt pga sommerferie, men at han kunne ta med seg i bilen og møte meg, slik at jeg fikk det samme dag alikevel. Jeg handlet samtidig en nexa mottaker for innbygging, og et nexa skumringsrelè. Har fra før noe nexa utstyr, og ville ha det på utelysene også. Ut i garasjen med drill og hullborr. For å regne ut hvor stor avstand man skal ha mellom spottene trenger du vite to ting. Avstanden totalt (L), og antall spotter(n). Da kan du bruke denne formelen for å finne ut avstand mellom hver spot(a):

a = (L/n+1) I mitt tilfelle, 687/(6+1)=98cm. Da borrer man første hull 98cm fra kanten, og da vil siste hull også havne 98 cm fra den andre siden. Greit å tegne opp og måle en ekstra gang før du borrer.

Koblet opp dette, og fikk prøvekjørt spotter og skumringsrelè, ble veldig pent lys, og spottene virket til å være av god kvalitet.

Fornøyd!

Har planer om å gjøre tilsvarende i trappen opp mot verandaen. Men lurer på om jeg skal gå for Clas Ohlson sitt sett da. Litt billigere.

4 replies
 1. Jonny Vangen
  Jonny Vangen says:

  Hei
  Jeg leste innlegget ditt, og føler jeg har funnet de lysene jeg vil ha over garasjeporten, noen få spørsmål, er du fortsatt fornøyd med varene? hva ble prisen på alle elementene du kjøpte? takker for raskt svar på dette, da jeg er i full gang med ferdigstillelse av min garasje, å da blir dette prikken over i`n vøttu.

  Mvh
  Jonny Vangen.

 2. Espen
  Espen says:

  Heisann, jeg er fortsatt veldig fornøyd med de LED spottene jeg kjøpte fra elby.no
  Fint jevnt og hvitt lys.
  Nå har jeg ikke satt de opp for at de skal lyse opp hele gårdsplassen, til det er de ikke sterke nok, og de er også justert til å lyse opp rett ned forran/på portene.
  Har faktisk ingenting å utsette på dette settet.

 3. admin
  admin says:

  Ja, de fungerer helt fint fortsatt. Det gjør også nexa mottakeren, og nexa sin lyssensor. Om en av lampene slutter å fungere så regner jeg med at det fint går ann å bytte de ut. Dette er 12v Led, med ganske std størrelse.

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *