Få kontroll på strømforbruket ditt.

Jeg har daglig ført statistikk på strømforbruket mitt siden jeg kjøpte huset.

Dvs jeg leser av strømmåleren hver kveld, og legger dette inn i et php script, som igjen legger det inn i en database. Da kan jeg selv ta ut rapporter og diagrammer. Dette er da ‘nerde’ måten å gjøre det på. Jeg kom over en litt mer elegant metode, og det er ved å kjøpe en løsning fra DIY-KYOTO kalt Wattson.Det er enkelt og greit et ‘ampermeter’ som du klipser rundt inntakskabelen din i sikringsskapet. Dette amperemeteret sender så signaler trådløst til selve Wattson. Som er en ‘fremviser’ og datalogger, dvs den viser til enhvertid gjeldende strømforbruk. Den kan også programeres til å vise kostnad. Wattson skifter farge etter hvor mye strøm du bruker, slik at det er enkelt å se om du ligger over eller under gjennomsnittet.

Ved hjelp av Holmes, som er softwaren til Wattson, så kan du dumpe ut loggen fra Wattson over på en pc, og du kan vise frem grafer, og se trender.

 

Kjekt å ha eller?

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *